به گزارش شهرآرانیوز لطفا نفس عمیق بکشید. لبازلب نگشایید. ترجیحا از خودرو پیاده نشوید و دست به قفل فرمان نبرید. اگر بتوانید چند ثانیه خشمتان را فرو ببرید از یک درگیری پیشگیری کردهاید. نتایج تحقیقات ترافیکی نشان میدهد که تنها سیثانیه لازم است تا درگیری دو راننده در یک اتفاق ترافیکی منجر به یک برخورد و نزاع خیابانی شود.
این روزها با توجه به دغدغههای متعددی که افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند و همچنین اضطراب و استرسی که بین کاربران ترافیکی حاکم است، کمتر کسی در طول مسیری که پشت فرمان است عصبانی نمیشود و دست به برخوردهای ناشایست نمیزند.
تمام افرادی که بهنوعی با ترافیک ارتباط دارند، خواه عابر پیاده، موتورسیکلتسوار یا پشت خودروهای بزرگ و کوچک نشسته باشند مدلهای رفتاری مشخص در ترافیک و در هنگام بروز یک تصادف از خود نشان میدهند. به عنوان نمونه:
عدهای نمیتوانند از حق خود دفاع کنند و سکوت پیشه میکنند.
عدهای قدرتطلب و زورگو هستند. روی آوردن به فحاشی و توهین نشانه بارز این افراد است.
گروهی در ابتدا آرام هستند و بعد با کوچکترین صحبت یا رفتاری عصبانی میشوند. لجبازی یکی از خصلتهای نهفته در این افراد است که با عصبانیت نمایان میشود.
هستند کسانی که با آشنایی به حقوق شهروندی، علاوه بر رعایت قوانین، حقوق دیگران را در نظر میگیرند.
۵۰ درصد
به گزارش معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خراسان بیش از نیمی از درگیریهای خیابانی ناشی از مشکلات ترافیکی است.
دومین
خراسان رضوی بعد از تهران رتبه دوم نزاعهای خیابانی را به خود اختصاص داده است.
از آنجا که روزبهروز به آمار خودروها افزوده میشود. ممکن است برخی از رانندگان وسایل نقلیه رفتارهای نادرستی را از خود بروز دهند. به عنوان نمونه عده زیادی از افراد، ناآشنا به راهکارهای کنترل مدیریت خشم هستند و دست به رفتارهایی میزنند که جبرانناپذیر است. به عنوان نمونه یک درگیری خیابانی که ممکن است ناشی از مشکلات ترافیکی از جمله دعوا بر سر جای پارک، عبور از چراغ قرمز و.. باشد آسیبهای جسمانی زیر را به بار میآورد:
نکته: در بسیاری از موارد، کاربر ترافیکی ممکن است با اعضای خانواده، دوستان و... همراه باشد، وضعیت ناشایستی که ممکن است در تصادف اتفاق بیفتد باعث سرخوردگی و افسردگی او میشود.
با خودمان قول و قرار بگذاریم، چه وقتی که در زمان بروز تصادف مقصر هستیم چه بیتقصیر، به جای انتخاب بدترین راه چند نکته را رعایت کنیم:
به عاقبت کار بیندیشیم. اینکه از خودرو یا موتور سیکلتمان پیاده شویم و یقهبهیقه شویم و با داد و فریاد بدترین توهینها را نثار یکدیگر کنیم بهتر است یا با آرامش کار را پیش ببریم؟
مهارتهای دهگانه زندگی که شامل موارد زیر است را در اولویت بگذاریم تا در شرایط بحرانی از آنها بهرهمند شویم.
راهکارهای گفتوگوی مؤثر که قبلا با مطالعه و شرکت در دورههای آموزشی فراگرفتهایم را در یک تصادف به کار ببندیم و طرف مقابل را نسبت به هیجانات منفی سرد کنیم.
انتقادپذیر باشیم و در برابر عقیده و نظرات دیگران کمترین واکنش منفی را از خود نشان دهیم. اگر فرصت مطالعه کتابهای متعدد یا شرکت در دورههای آموزشی را نداریم راهکارهای بالا رفتن آستانه تحمل را میتوانیم در نکات کپسولی و کوتاه که در فضای مجازی هست آموزش ببینیم.
یکی از راههای صبر در رانندگی، تمرین خویشتنداری است. در شرایطی که طرف مقابل کنترل اعصابش را از دست داده است، موقعیت را ترک کنیم، نفس عمیق بکشیم، چند قدمی از صحنه تصادف فاصله بگیریم و...
دلایل متعددی در زمان رانندگی باعث میشود تا رانندهای کلافه شود و کنترل خود را از دست بدهد. شایعترین این دلایل عبارت است از:
گاهی هنگام رانندگی، ممکن است کودکان همراه ما باشند. قدرت یادگیری این گروه از افراد، بیشتر با تماشا کردن و الگوبرداری از رفتار بزرگترها شدت مییابد. از آنجا که کودکان رابطه خوبی با پند و اندرز ندارند، بهتر است به عنوان پدر یا مادر به گونهای رفتار کنیم که بهترین دریافتهای اخلاقی را از رفتارهای ما داشته باشند. گاهی میتوان با بازی، قصهگویی و خواندن کتاب نکاتی اخلاقی مثل صبر در شرایط خاصی مثل تصادف را به آنها نامحسوس آموزش دهیم.
یک وقتهایی کار از کار میگذرد و اتفاقی که نباید بیفتد رخ میدهد. پشت پرده یک تصادف ممکن است سهلانگاری، بیتجربگی، هیجان و... باشد.
اگر در این شرایط گیر کردیم، گامبهگام درست و اصولی پیش برویم:
خونسردی خود را حفظ کنیم.
دیگر افرادی که درگیر تصادف شدهاند را به آرامش دعوت کنیم.
در برخورد با افراد کنجکاو یا حتی فضول که تعدادشان در یک تصادف تصاعدی رشد میکند برخورد مناسبی داشته باشیم. رکوراست به آنها بگوییم که تمایلی به پاسخ دادن به سؤالات بیپایه و اساسشان نداریم و بهتر است دست از کارشناسی بردارند.
در تصادفهای جرحی وسایل نقلیه را به منتهی علیه سمت راست خیابان در نقطهای امن ببریم و با پلیس تماس بگیریم.
نکته: تصادفهای زیر ۲۰میلیون تومان احتیاجی به تماس با ۱۱۰ ندارد. دو طرف میتوانند به بیمه مراجعه کنند. فقط یادمان باشد از یکدیگر کارت شناسایی دریافت کنیم.
در تصادفهای جرحی و فوتی صحنه را تغییر ندهیم. با نیروهای امدادی تماس بگیریم، محل تصادف را به شعاع هفتادسانتیمتر با علائم هشداردهنده، ایمنسازی کنیم. از ورود افراد غیر به صحنه جلوگیری کنیم.